Νέα

CEI* 80km Katerini 2018

 Επιτυχως ολοκληρώθηκε ο διεθνής αγώνας ιππικής αντοχής CEI* 80km στη Κατερίνη στις 22/4 /2018. Η ομάδα μας συμμετείχε με την αθλήτρια μας Αντιγόνη Νταλιάνη και τον ίππο της Ga Nirea, τερματίζοντας επιτυχώς και καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση με χρόνο 5:51:48. Παράλληλα με το διεθνή αγώνα πραγματοποιήθηκε και ο 3ος διασυλλογικός αγώνας ιππικής αντοχής με τις κατηγορίες 20 – 40 – 60 – και 80 χλμ. Στη κατηγορία των 80 χιλιομέτρων συμμετείχαμε με δυο αθλητές μας, την Αντιγόνη Νταλιάνη με τον ίππο Ga Nirea και τον Πέτρο Στέλλα με τον ίππο GA Nikia, καταλαμβάνοντας τη 5η και 6η θέση αντίστοιχα.

Λίγα λόγια για τον αγώνα : 

Όσον αφορά τη διοργάνωση, ήταν άψογη τόσο για τους αθλητές όσο και για τους ίππους τους. Παρόλο τη μεγάλη προσέλευση αλόγων υπήρχαν διαθέσιμα και ασφαλή μποξ για όλους τους ίππους. Υπήρχε ασφάλεια τόσο εντός των εγκαταστάσεων όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι καιρικές συνθήκες και η ηλιοφάνεια ήταν ιδανικές για τους παρευρισκόμενους θεατές του αγώνα. Από την άλλη η ζέστη σε συνδυασμό με τη δυσκολία της διαδρομής λόγω της σκληρότητας του εδάφους έκανε τον αγώνα δυσκολότερο για άλογα και αθλητές. Ήθελε ιδιαίτερη προσοχή για αυτούς που ήθελαν να τερματίσουν επιτυχώς, κάτι που επισήμανε αρκετές φορές η αγωνόδικος επιτροπή για την ασφάλεια των ίππων.

Ο στόχος μας:

Μοναδικός μας στόχος ήταν να τερματίσουμε με επιτυχία τον αγώνα, που είχε σαν αποτέλεσμα τη πρόκριση του ίππου Ga Nirea για τη κατηγορία CEI** 120 χλμ. Αυτός ο αγώνας δεν άφηνε κανένα περιθώριο για λάθη, γι’ αυτό ακολουθήσαμε μια συγκεκριμένη στρατηγική όσον αφορά τη ταχύτητα και δεν επιτρέψαμε στα άλογα και στους εαυτούς μας να παρασυρθούν, κάτι που ήταν πολύ εύκολο να γίνει.

Επόμενός μας στόχος:

Ο επόμενός μας στόχος είναι ο αγώνας πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία στις 26-27/5/2018.  

Πέτρος Στέλλας